Her kan du lære om religion

Tallet 7 magi

Tallet 7 har en særlig rolle i alle mulige religiøse/magiske forbindelser.

Syvtallets magi rækker langt tilbage. Den tidligst kendte kultur, der i særlig grad ophøjede syvtallet, var den sumeriskbabylonske (ca 3000 – 1500 fvt.) i det det område der ny kaldes Irak. I sumerernes mytologi gik tallet igen flere gange, og især var mange af de guder disse folk troede på, grupperet i syvmandsgrupper. Det er også fra den symerisk-babylonske kultur, at vi har en uge på syv dage.

Hvorfor syv var magisk er uvist, men måske skyldes det naturfænomener. Fx har regnbuen syv farver og engang troede man sagde man, at der var syv planeter: Merkur, Venus, Mars, Jupiter, Saturn, Solen og Månen. – Nu ved vi dog, at Solen er en stjerne og Månen er en måne. Derudover er Uranus samt Neptun blevet opdaget og vi kender Jorden som en planet.

Senere er det magiske syvtal videreført i andre kulturer, fx er Roms storhed ifølge mytologien langt af byens syv første konger og bygget på syv høje.

Jødedom/Kristendom
Ifølge bibelen (Første Mosebog) blev alting skabt på 7 dage, eller seks dage, den syvende dag brugte Gud til, at hvile. Samson havde i følge Bibelen 7 hårfletninger, da de blev skåret af mistede Samson sin enorme styrke (Dommerbogen kapitel 16,13-19).

Ifølge islam skabte Allah syv himle oven på hinanden.

Derudover er der et berømt eventyr: Snevide og de syv små dværge.


Theme by Ali Han | Copyright 2016 Religionsundervisning – undervisning i religion | Powered by WordPress